Duon som kommer vara lagets viktigaste spelare

Basketbloggen 4 september 2022 11:34

Då börjar det bli dags att få en liten försmak av vad BC Luleå har att erbjuda kommande SBL-säsong. Det handlar om tre superintressanta träningsmatcher i Umeå kommande vecka.

Vi börjar med att stöka undan hårdfaktan. Så här ser BC Luleås spelschema ut:

 

Måndag 5 september

BC Luleå–Jämtland

 

Tisdag 6 september

BC Luleå–Karhu (Finland)

 

Onsdag 7 september

BC Luleå–Tromsö (Norge)

 

Men vad kan vi då förvänta oss? Jättesvårt att säga, förstås. BC Luleå har haft lite strul på personalsidan den senaste tiden. LaDarien Griffin har haft lite skadekänningar och Michel Gilmore har varit sjuk och missat ett gäng träningar. Det är förstås inte optimalt i en redan supertunn trupp.

Nåväl. I matcherna mot Jämtland och Karhu ska vi nog inte förvänta oss några stordåd. Var regerande mästaren Karhu står är svårt att säga men nog lär laget vara fulladdat med kvalitativa spelare. För bra precis ett år sedan mätte BC Luleå sina krafter med den finländska toppklubben under försäsongen och blev mer eller mindre bortblåst från banan.

Precis likadant var det mot Jämtland förra hösten när BC träningsspelade i Umeå. Luleålaget saknade visserligen Bryce Douvier då men såg mer eller mindre ut som ett juniorlag mot ett stort och fysiskt Östersundslag.

 

Bloggens förhoppning är att avståndet inte ska vara lika stort på måndag och att BC Luleå i alla fall ska kunna bråka lite mer och under lite längre tid. Det vi ska komma ihåg är att Jämtland ligger två-tre veckor längre fram i sin träning och har ett djup i laget som BC Luleå nuförtiden bara kan drömma om. 

Men låt oss vara tydliga: Under grundserien 21/22 vann BC Luleå tre av fyra matcher mot Jämtland – det visar hur mycket som kan förändras under en säsong.

 

Om vi tittar på hypotetiska spelarprestationer under veckan känns det viktigt att BC Luleås bakplan snabbt visar att den kan tävla med de bästa. Jonathan Arvidsson och Marcus Evans – i avsaknad av tydlig backup-hjälp från bänken – kommer vara lagets viktigaste spelare och sitta på ett gigantiskt ansvar. Den duon måste redan här och nu visa att den är redo för den stora utmaningen.

Vad LaDarien Griffin kan och inte kan vet vi redan. Där finns inget att bekymra sig för. Insidespelaren Michael Gilmore kommer antagligen inte ligga nära sitt max på grund av den senaste tidens bortavaro från lagträningarna men Bloggen hoppas ändå kunna skönja konturer av vad som komma skall.

 

Vad hoppas ni läsare få för svar under dessa tre matchdagar? Tyck till bara.


 


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!
27 november 2022 17:18  Basketbloggen

Omgångens tips: Det kan bli en överkörning i LEA

BC Luleå Norrköping.

BC Luleå har en lång väg att vandra

BC Luleå blev överkört av Umeå.
Visa fler
Ämnen du kan följa