Det vi ser är ett lag i totalt förfall

Matchen mot Uppsala förra veckan var – trots segern – en av BC Luleås mest eländiga prestationer under hela säsongen.

LaDarien Griffin.

LaDarien Griffin.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2023-03-07 21:33

Men det kunde faktiskt bli värre. Mycket värre.

60–84 mot ett fysiskt, smart och hårt jobbande Köping var den mest viljelösa och intetsägande insatsen Bloggen sett laget göra på många år.

Visst – Michael Gilmore saknades vilket innebar att BC blev helt tillintetgjort under korgarna och det kan förstås vara en liten ursäkt. Men en mycket klen sådan.

BC Luleå är i dag ett lag i totalt förfall som bara spelar sämre och sämre för varje dag som går. 
 

Spelmässigt finns inte en tillstymmelse till plan vad som ska göras defensivt men framför allt offensivt där precis allt gått i stå. Det är obegripligt att se ett gäng heltidsproffs få så lite uträttat på en basketplan och uppträda så pass ointresserat.

Känslan i dag är att det faktiskt vore ganska bra om säsongen tar slut så snabbt det bara går, klubben får samla ihop spillrorna och göra någon sorts nystart. Tänka ut en plan framåt, byta coachstab, göra de organisationsförändringar som krävs och sedan presentera krispaketet för hela basketluleå. Det skulle kunna ge tillbaka en tro på framtiden.  För just nu är det faktiskt helt nattsvart.

Umeå på fredag. Nässjö en vecka senare. Sedan kvartsfinalspel. Jag är mycket tveksam om laget har kraften, viljan och kunnandet att vinna en enda match till.  Så illa är det.