Det kommer stjärnan tillföra BC Luleå

Här är den första profilvärvningen.

 LaDarien Griffin

LaDarien Griffin

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Basketbloggen2022-06-09 16:04

Då har BC Luleå hämtat in sin första profilvärvning till kommande säsong och den görs direkt från mästarklubben Norrköping Dolphins. Det handlar om den 26-årige forwarden LaDarien Griffin som rör sig 110 mil norrut för att lyfta tränaren Peter Öqvist lag ännu ett snäpp kommande säsong.

Är Bloggen överraskad? Både ja och nej. Som maktbalansen i SBL ser ut i dag, där Norrköping är allra överst i näringskedjan med viss marginal, har det varit svårt att se BC Luleå locka en spelare från mästarklubben. Men tänker man till ett extra varv går det att fatta varför. LaDarien Griffin vill helt enkelt ha en större roll i ett lag och det finns att erbjuda i BC Luleå.

När landslagsspelaren Adam Ramstedt anlände till Norrköping mitt under den förra säsongen förändrades det mesta och speltiden krympte för Griffin allt eftersom. I finalspelet mot Östersund blev amerikanens roll blygsam – 15 spelminuter och sju poäng i snitt - då tränaren Mikko Riipinen tajtade till rotationen ytterligare.

Så kan det vara i basketlivet. Sett över hela säsongen snittade den 200 centimeter långe amerikanen 23 minuter, 9 poäng och 6 returer. Räkna kallt med att alla dessa siffror kommer öka i BC Luleå kommande vinter, det är i alla fall svårt att se något annat hända.

Men vad är det då för spelare som BC Luleå plockar in? För det första kan vi nu slå fast att Bryce Douvier inte kommer tillbaka. Griffin plockar upp hans plats direkt men kommer tillföra helt andra saker på basketplanen. Douvier var en offensiv kraft som sköt på allt och lite till. Griffin tillför defensiva kvalitéer som inte Douvier hade. Försvar på flera positioner, massor av spring i benen, mer atletism och långa armar som utmanar skott i tresekundersområdet. 

Utifrån sett borde han passa bra i Peter Öqvists system. 

Den som lever får se...