Det här laget måste ha hjälp

Norrköping vann utan problem.

Basketbloggen 20 november 2021 19:49

BC Luleå kom till spel efter säsongens bästa match mot Jämtland. Motståndaren, och regerande mästaren Norrköping, efter några tveksamma insatser de senaste veckorna.

Det var något som kittlade innan uppkast. Men när 83-103-förlusten skulle summeras kan vi konstatera att det aldrig var nära trots att Luleå krigade på, gjorde några "runs" här under andra halvlek där underläget kapades ned till åtta-tio poäng.


Men till sist landar vi i att Norrköpings bredd tog ut sin rätt mot ett Luleå som fortfarande inte ersatt Kene Chukwuka samt Vilgot Larsson och har en trupp så lövtunn att det nästan gör ont att se.

I den här matchen hamnade Adam Rönnqvist, som svarade för en rakt igenom svag insats, tidigt i foulproblem. Andrew Smith tappade huvudet några gånger, fick bland annat en teknisk från bänken, vilket skadade laget något enormt.

Och det har inte den här årgången av BC Luleå inte råd med - inte minst när en viktig bänkspelare som Jonathan Arvidsson inte är i närheten av att leva upp till hypen från förra säsongen och både Denzel George samt Alexander Yemane är utpräglade rollspelare som över tid kan göra nytta i kortare perioder av matcherna.


Nej, det här laget behöver hjälp. En solid back up på en av de stora positionerna skulle göra betyda mycket eftersom Andrew Smith i ungefär var tredje match inte klarar av att hålla huvudet kallt och drar på sig onödiga foul.

Sedan skulle det inte skada med en klok guard som kan ta vettiga offensiva beslut och kontrollera tempot när det är på väg att "fara i väg" åt alla möjliga håll.


Problemet är att BC Luleå,  enligt de regler som gäller, bara kan fylla på med svenska spelare och hur dessa ska hittas mitt under säsongen är ingen lätt ekvation att lösa. Om det överhuvudtaget är möjligt.

Nu tar BC Luleå ledigt till den 6 december på grund av landslagsuppehållet som väntar. Matchkvoten efter tolv matcher är 6/6 och tabellplaceringen är sexa. Ungefär som väntat med tanke på spelartruppen och hur konkurrenter som Borås, Södertälje, Jämtland, Norrköping och Nässjö satsat.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa