Det här blev faktiskt mycket värre än väntat

Första ordet som dyker upp i huvudet? Klasskillnad.

Håkan Larsson, tränare i BC Luleå.

Håkan Larsson, tränare i BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-04-16 21:15

Att Norrköping Dolphins är det klart bättre laget om kommer vinna semifinalserien mot BC Luleå är nog de flesta överens om men att skillnaden skulle vara så här förkrossande stor (100–76) var nog lite överraskande. Det verkade nästan som att BC Luleå-spelarna blev chockade över den intensitet och aggressivitet som den regerande mästaren kom ut med i den första semifinalen och så ska det förstås inte vara.

Norrköping är det lag i SBL som spelar mest fysiskt och det borde inte vara någon som helst överraskning. 

Planen var också solklar från hemmalagets sida. Neutralisera Luleås guardpar Jonathan Arvidsson samt Gustav Hansson och låta andra spelare ta avsluten och besluten. En taktik som utfördes till fulländning från den första till den sista minuten.

Luleåduon blev i stort sett helt bortplockad, gjorde sammanlagt bara 23 poäng och då kunde Mikko Riipinens lag gladeligen ta 23 poäng från Ed Polite. Det är inte han som ska vinna slutspelsmatcher för BC Luleå. Som laget är byggt kommer det ansvaret alltid ligga i Arvidssons och Hanssons händer.

Nåväl. Nu får BC Luleå slicka såren efter den här överkörningen och tränaren Håkan Larssons uppgift blir rita upp en plan som får laget att hänga med i match två på fredag och på något sätt få Norrköping att spela utanför sin trygghetszon under längre perioder.

Det blir en jäkla utmaning som det heter på Linkedinspråk.