Det hÀr Àr kravbilden pÄ BC LuleÄs nye importstjÀrna

Stabilitet, lugn och smartness. Det Àr en bra start.

HÄkan Larsson, trÀnare i BC LuleÄ.

HÄkan Larsson, trÀnare i BC LuleÄ.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basketbloggen2023-06-21 19:13

Med tanke pÄ BC LuleÄs halvvingliga importvÀrvande de senaste tvÄ-tre Ären kommer jag akta mig för att göra nÄgon sorts osedd bedömning av det allra senaste tillskottet Kentwan Smith. Jag varken vÄgar eller vill och det blir ofta mer fel Àn rÀtt.

Men en liten önskan eller förhoppning kan jag i alla fall drista mig till att ha: Ge mig ordning och reda pĂ„ planen. Ge mig smartness. Ge mig bra beslutsfattande. Ge mig en spelare som inte "fĂ„r för sig saker" och tycker det jĂ€ttecharmigt att sĂ„ ofta som möjligt spela utanför sin kompetenssfĂ€r. 

Den typen av karaktÀrer har vi sett tillrÀckligt av. Jag tÀnker till exempel pÄ Michael Gilmore, Andrew Smith, Touré Murray, Brendan Bailey, DeRiante Jenkins och Bryce Douvier. Plus nÄgra till som jag glömt bort i all hast. Lirare som visserligen ibland vann matcher med blÀndande individuella insatser men lika ofta förlorade dem med ett huvudlöst agerande i viktiga lÀgen. Noll förutsÀgbarhet som mÄste ha gett trÀnarstaben grÄare hÄr Àn askan i min kakelugn.

Vad nye forwarden Smith, som kommer frÄn spel i Svendborg i den danska ligan, stÄr för kan jag inte med nÄgon större sÀkerhet spekulera om men det Àr inte en alltför vild gissning att nye trÀnaren HÄkan Larsson i sin scouting tittat extra noga efter stabilitet, disciplin och lugn.

Det lÄter i alla fall bra nÀr 31-Äringen frÄn Bahamas sÀger sÄ hÀr i BC LuleÄs pressmeddelande:

"Jag försöker ocksÄ alltid spela lagbasket och forcerar ingenting offensivt".


Det Àr bra en start.