Det här är ett litet orosmoln för BC Luleå

Tobias Sjöberg, BC Luleå
Tobias Sjöberg, BC Luleå

Efter Massambaröran – nu fokuserar BC Luleå om.

Basketbloggen 8 september 2023 10:02

De senaste dagarna har BC Luleå haft fullt upp med att hantera krisen runt den assisterande tränaren Brice Massamba och knarkåtalet mot honom.

Klubben gjorde till sist det enda rätta och bröt avtalet med den före detta landslagscentern. Det fanns förstås ingen annan väg att gå i det här läget. 

 

Det finns mycket att säga om den här soppan men en sak framstår som fullkomligt obegriplig: Polisens husrannsakan hemma hos Massamba genomfördes i april, samtidigt som han förhandlade med BC Luleå. Ändå sa han enligt klubben inte ett knyst? Man kan tycka att det är hyfsat viktig information att delge när man pratar med en blivande arbetsgivare.  

BC Luleå hade förstås inte under några omständigheter kunnat anställa Brice Massamba med den vetskapen och han måste ha varit fullt medveten det kaos han ställer till med i klubben när väl nyheten blir offentlig.

 

Nåväl. Nu gäller det för spelare, ledare och den sportsliga ledning att fokusera om, lägga Masssambaröran bakom sig och ta sikte mot en ny SBL-säsong som startar om exakt två veckor. Men innan dess ska BC Luleå träningsmatcha "på riktigt" nere i Umeå där Södertälje står för motståndet i kväll och finska Kobrat på söndag.

 

Tränaren Håkan Larsson kommer till spel utan centern Tobias Sjöberg som stukade sin fot i den förra helgen. Det är förstås inte alls bra. Sjöberg är en nyckelpjäs i BC men han har missat stora delar av försäsongen på grund av landslagsspel och i de två träningsmatcherna mot Tromsö blev det sammanlagt bara 26 minuter på planen på grund av fotskadan och foultrubbel.

 

I helgen kommer vi i alla fall för första gången få en känsla för vad nya BC Luleå har att erbjuda säsongen 23/24. Samarbetet mellan Jonathan Arvidsson och Gustav Hansson bör ha tagit steg framåt. Importerna Isiah Mucius samt Kentwan Smith ska vara mer inne i lagspelet och Oliver Gehrke, som ibland såg lite vilsen ut i Tromsömatcherna, kanske har klurat ut sin roll lite bättre. 

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa