Det blir en kamp mot klockan för BC Luleå

BC Luleå har en lång väg att vandra.

Jonathan Arvidsson, BC Luleå

Jonathan Arvidsson, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-09-14 22:24

Då har den senaste versionen av BC Luleå visat upp sig på hemmaplan för första gången under försäsongen. När träningsmatcherna i Finland blev inställda sedan magsjuka grasserat i laget blev motståndet istället division I-laget Luleå Steelers.

Normalt sett ska differensen vara runt 40-50 poäng mellan lagen. Men så blev det inte. Inte ens nära. Steelers hängde med hela vägen och BC:s segersiffror blev "bara" 97–84.

Vad säger då det? Tja, att Steelers den här säsongen ställer ett erfaret och bra lag på benen med spelare som Samir Ali (bäst på planen), Anton Kobylak-Berglund, Tim Kearney (som lär landa i BC innan SBL-premiären på fredag) och Daniel Eliasson. 

Men kan vi göra en bedömning av BC Luleå – förutom det självklara faktum att truppen är en av tunnaste i hela SBL? Svårt att säga. Till och med omöjligt. Kanske spökade förra veckans magsjuka fortfarande? Kanske var inställningen lika med noll hos lagets ledande spelare? Kanske ville inte BC Luleå köra över kompisarna i Steelers? Jag vet inte.

Det enda som går att ha åsikt om är det vi alla såg på Luleå energi arenas golv. Och det var inte så bra.

Nu har BC Luleå och tränarparet Peter Öqvist/Håkan Larsson en vecka på sig att förbereda laget innan premiären mot Köping på hemmaplan. Det kommer bli ett hästjobb med tanke på alla nya pjäser som ska spelas in i laget.

Det ska bli oerhört intressant att kika på BC Luleås match mot Uppsala i svenska cupen kommande helg. Kravbilden är att laget hittar någon sorts offensivt halvaplansspel, sätter ihop en hygglig defensiv och i alla fall gör en jämn match. Då finns det lite att bygga på inför premiären.