Det är läge att värva – för säkerhets skull

Agera nu, Luleå Basket. Det kan löna sig.

Luleå Basket.

Luleå Basket.

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2022-02-12 08:22

För bara några veckor sedan såg mästarlaget Luleå Basket ut som en rund miljon, som en oslagbara maskin vilken bara skakade av sig allt motstånd och vann med 35 poäng i var och varannan match.

Sedan kom coronasmittan, inställda träningar och skador. Plötsligt dök den första förlusten upp. Plötsligt var mästaren pressad av en nykomling på hemmaplan.

Och plötsligt känns tränaren Robin Sandbergs stabila lagbygge inte helt ogenomträngligt ut. Till och med ganska mänskligt.

Ska i vara oroliga? Nej, alla lag får svackor under en lång säsong. Till och med en sjufaldig mästare.

Men visst finns det saker som kan göras för att säkra upp saker och ting. Bara för att inte laget och klubben ska stå där om en dryg månad med händerna bakbundna om en av de viktigare spelarna blir skadad, sjuk eller av någon anledning missar viktiga matcher.

Om Luleå Baskets lag varit helt intakt i dag och utan skavanker hade en värvning bara känts som ett slöseri med pengar. Men så är det inte. Stjärnan Allis Nyström har varit ut och in i laget den senaste månaden på grund av olika skadekänningar. Det oroar. Roll- och energispelaren Sofia Häggs status är osäker efter blodproppen och det är förstås högst oklart när hon kan spela på sin nivå.

Värvarfönstret stänger om två veckor, Luleå Basket kan fortfarande plocka in en importspelare och då borde den chansen tas. I alla fall av säkerhetsskäl.