Det är dags att släppa loss Kraker

Luleå Basket har en liten chans att vända finalen. Den stavas Mehryn Kraker.

Mehryn Kraker blir en nyckelspelare i final två.

Mehryn Kraker blir en nyckelspelare i final två.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-04-21 21:17

Jag skrev efter Luleå Baskets mentala kollaps i den första SM-finalen att den här serien är över. Finito. Slut. Trots att den bara börjat. Jag kan inte se Luleåspelarna samt tränarstaben besegra sina demoner från förra året och vända tillbaka det prekära läget som laget försatt sig.

Södertälje har hittat nycklarna och vet vad som måste göras. Stoppa Bria Goss och Brooke McCarty-Williams, packa tresekundersområdet med kroppar och ställa frågan till Luleås övriga spelare: Har ni psykena att skjuta guldet till Norrbotten?

Jag menar att svaret på den frågan är nej. Men om vi nu ska vara konstruktiva; Det finns en annan väg att gå för Luleå Basket och tränaren Robin Sandberg.  Den stavas Mehryn Kraker. Släng in henne i startfemman, ge amerikansken fem-sju spelminuter ytterligare och låt det offensiva spelet gå mer genom henne när McCarty-Williams/Goss dubblas och tripplas.

Kraker har tuffheten, rutinen och tillräckligt med smartness för att hantera pressen i detta akuta läge. Det är Bloggen helt övertygad om.

Men klockan tickar obönhörligt snabbt och min känsla är att Luleå bara har en liten pyttechans att få tillbaka momentum i finalserien och det är i match två på lördag i Täljehallen. Repliken måste komma blixtsnabbt.

Annars...