Det är dags att ge sig in i matchen om stjärnan

Slå en pling till Lundqvist, Luleå Basket.

Klara Lundqvist.

Klara Lundqvist.

Foto: TT

Basketbloggen2022-01-10 18:23

För några dagar sedan blev det klart att den svenska landslagsstjärnan Klara Lundqvist lämnar polska Arla Gdynia och flyttar hem till Sverige.

Orsaken enligt den 22-åriga guarden är att hon vill prioritera sina studier på Handelshögskolan.

Därmed borde det vara hyggligt hugget i sten att Lundqvist återvänder till Alvik för spel resten av säsongen. Något annat scenario är svårt att se i dagsläget.


Men det betyder förstås inte att alla andra svenska klubbar bara ska ge upp, rycka på axlarna och låta Lundqvist skriva på för Stockholmsklubben - antagligen med en lön rejält under hennes marknadsvärde.

Nej, nu är helt enkelt dags för den överlägsne serieledaren och regerande mästaren Luleå Basket att kasta sig in i den här matchen, slå en pling till Lundqvist och erbjuda henne ett värdigt flerårskontrakt där det stora säljargumentet ska vara klubbens vision om Europaspel under många år framöver. 

Jag vet att Luleå Basket på sikt gärna vill vässa laget med fler svenska landslagsspelare och i en sådan plan skulle Klara Lundqvist vara en perfekt pusselbit. Hon är en ung karismatisk stjärna som fortfarande har sina allra bästa år som basketspelare framför sig.


Det är väl inte helt otroligt att ett värvarförsök av Klara Lundqvist är ett omöjligt uppdrag för Luleå Basket och att hon redan är klar för Alvik. Men det är värt ett försök - om inte annat bara för att stöka till det en aning för en av klubbens största konkurrenter i SBL dam. 

Bara att följa den dragkampen skulle ha ett stort underhållningsvärde i sig.