Det är bara att slå till BC Luleå

När stjärnan öppnar dörren måste Luleå hugga.

Andrew Smith, BC Luleå

Andrew Smith, BC Luleå

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-01-30 10:44

I går kunde NSD avslöja att BC Luleås centerstjärna Andrew Smith öppnar dörren på vid gavel för att stanna i Norrbotten även över kommande säsong. 29-åringen trivs i stan, gillar klubben, kan stå ut med vintern och på det familjemässiga planet har hans fru funnit en tillvaro med ett fast arbete.


Då så.

Varför tveka? Varför dra det här i långbänk? Varför krångla till saker? Är Smiths lönekrav rimliga borde det vara en "no brainer" för klubben.

Visst har BC Luleå genom åren haft större importspelare med större kvalité och visst har klubben haft spelare som är mer pålitliga på planen. 

Men 206 centimeter Andrew Smith, som snittar nästan 11 poäng och 8 returer, är tillräckligt bra på en position där det är oerhört svårt att hitta rätt spelare. Stor, rörlig och med en defensiv närvaro som ger laget en dimension extra.


Det här är också en chans för klubben att bygga kontinuitet och tänka lite längre än bara några månader fram i tiden. Eftersom BC Luleå inte verkar kunna locka svenska toppspelare i samma utsträckning som förr i tiden är det väl lika bra att skriva fast importer över tid för att i fortsättningen kunna vara en hyfsat vinnande organisation.


Då vore Andrew Smith ett första bra steg.