Den superviktiga pusselbiten

Hon blev bäst när det gällde som mest.

Luleå Basket, LBBK, Bria Goss.

Luleå Basket, LBBK, Bria Goss.

Foto: Simon Jakobsson

Basketbloggen2022-06-16 20:08

Jag trodde inte Luleå Basket skulle lösa uppgiften men klubben lyckades till sist att förlänga kontraktet med stjärnan Bria Goss. Det lär ha kostat en slant – Goss är trots allt en beprövad veteran som gjort sina år som proffs – men jag vill nog säga att hon är värd varenda dollar som Luleå fick lägga upp bordet.

Varför då? Jo, den 29-åriga amerikanskan har den unika egenskapen som alla tränare letar efter men aldrig vet om de får vid en importvärvning: Bria Goss är nämligen bäst när det gäller som allra mest.

Visst, under hela grundserien var Goss en stabil klippa. Levereranssäker offensivt och smart defensivt. Men det kändes hela tiden som det fanns något mer – en växel till. Men säker kunde förstås ingen vara.

När många spelare i Luleå Basket gick ned sig några procent under slutspelet hittade den 178 centimeter långa veteranen en till platå att ställa sig på. Under grundserien snittade Goss drygt 19 poäng och 4 returer. Under de nio slutspelsmatcherna landade hon på nästan 22 och 5 returer.

Då är det inte det minsta konstigt att Luleå Baskets sportsliga ledning valde att behålla Bria Goss.

Därmed börjar Luleås lag ta form men det saknas förstås pusselbitar. Josefin Vesterberg förhandlar. Brooke McCarthy Williams likaså. Allis Nyström lär troligtvis starta förhandlingarna inom kort.

Men som Bloggen skrivit tidigare – något mer borde göras för att kunna ta upp kampen med storsatsande Södertälje. Någonstans borde det skruvas lite grand och då vill jag påstå att det kan behövas ytterligare en kvalitetspjäs. Med tanke på att Södertälje kommer sitta på två elitförsvarare i form av systrarna Elin och Frida Eldebrink skulle det sitta som en kirurghandske om en till bollsäker guard kommer in och hjälper McCarthy-Williams (om hon blir kvar) på bakplan.

Vad tror ni bloggläsare? Resonerar jag rätt?