Den självklara kontraktsförlängningen

Succéspelaren stannar i BC Luleå

Denzel George i BC Luleå.

Denzel George i BC Luleå.

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2022-05-23 19:13

Om Bloggen varit värvaransvarig i BC Luleå och gjort en priolista över vilka svenska spelare som ska behållas till kommande säsong hade ett namn landat mycket högt: Nämligen Denzel George, 21.

Under sin andra säsong i BC Luleå hade den 189-centimeter långe guarden en närmast sensationell utveckling och blev, när laget drogs med skador och en lövtunn rotation, en av ligans allra bästa bollförsvarare. Och med tiden, när självförtroendet växt ytterligare, utvecklades han till en hyggligt pålitlig trepoängsskytt på 34 procent.

Över hela säsongen snittade George 4.7 poäng samt 3.6 returer på dryga 20 spelminuter och nästa vinter borde vi kunna plussa på dessa siffror lite till. Luleåguarden har förstås fortfarande saker att jobba med, bollbehandling och passningsspel bland annat, men det lär komma med tiden om allt går som det ska.

Hur som helst: Denzel George har alla förutsättningar att bli en viktig pusselbit i BC Luleå under många år framöver och det enda som överraskar är att klubben inte plussade på ett par år till i kontraktet.

Och när vi ännu är inne på kontraktssignaturer kan Bloggen avslöja att den förre Luleåguarden Daniel Hansson, som förra säsongen spelade i Nässjö, är klar för Umeå Bskt. Därmed förenas han med brorsan Gustav som förra säsongen hade sitt stora genombrott i SBL.

Nu väntar vi bara på att BC Luleå presenterar sin coachlösning för kommande säsong – något som borde bli klart vilken dag som helst.