Den här tuffa förlusten kan BC Luleå leva med

Visst sved den här förlusten för BC Luleå. Trots de svåra förutsättningarna.

Ed Polite, BC Luleå.

Ed Polite, BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-02-01 21:53

Visst kommer förlusten mot Borås med 93–98 på hemmaplan att svida en del för BC Luleå – inte minst med tanke på att det fanns ett bra läge att vinna med ett par minuter kvar och ledning med fyra. Så är det förstås.

Men det gäller att ha perspektiv och titta långsiktigt. Förutsättningarna innan uppkast var nämligen eländiga. Viktige defensiva pjäsen och skytten Daniel Hansson var ur spel med en stukad fot och nye Charles Matthews hade inte hunnit bli spelklar. Med andra ord två pjäser som med stor sannolikhet hade loggat in för 45-50 spelminuter sammanlagt.

I det läget var BC tvingat att göra en mer eller mindre perfekt match där samtliga spelare svarade för prestationer på sin högsta nivå.

Och så blev det inte. Store centern Sjöberg hade en tuff kväll offensivt och blev helt bortplockad av Chris McKnight och Ryan Logan. Denzel George tog några för snabba avslut i viktiga lägen och adderade ett par turnovers som sved ordentligt.

Men så kan det vara ibland och det ska inte suras alltför mycket i Luleås omklädningsrum. Som lag mår BC helt okej inför grundseriespurten och Borås är ett bra basketlag som vunnit massor de senaste månaderna.

Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson visade återigen att de kan matcha upp ligans allra bästa guarder och svarade för 48 poäng sammanlagt.

Ed Polite gjorde sin bästa match i Luleåtröjan och var överallt på banan med sina 21 poäng samt 8 returer.

Nu ska det bli oerhört intressant att se Luleå mot Uppsala på hemmaplan kommande tisdag. Då lär Daniel Hansson vara kurerad samtidigt som nye Matthews ska pusslas in i lagets spel.