Den blytunga segern i seriefinalen.

BC Luleå-Norrköping

BC Luleå-Norrköping

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-03-07 21:53

Nu ska det förstås inte dras alltför vildsinta växlar efter BC Luleås ganska bekväma seger mot den regerande mästaren och stora guldfavoriten. Norrköping Dolphins saknade två viktiga pjäser i form av Brandon Tabb och Adam Ramstedt vilket givetvis märktes under matchen.


Men hur som helst. Vilket lag Norrköping ställde på benen kan inte spelarna i BC Luleå påverka. Det vi vet just nu är att laget lirar riktigt jäkla bra basket just nu och segern mot Jämtland i fredags och den under måndagskvällen var blytunga i jakten på en så bra slutplacering som möjligt i SBL-tabellen.

Och precis som mot Jämtland var det BC Luleås försvarsspel i den andra halvleken som satte tonen och byggde segern.

Andrew Smith samt Tavarius Shine var båda felfria på egen planhalva och i sin andra match i Luleålinnet klev allroundspelaren Samuel Berkelund fram och visade varför klubben värvat in honom.

19 spelminuter, 4 poäng, 3 returer, noll misstag, smart beslutsfattande och bra försvarsspel. Berkelund är en utmärkt rollspelare som gör exakt vad han ska, får inte för sig att spela utanför kompetenszon och håller allt superenkelt. Givetvis en dröm för tränaren Peter Öqvist som har flera känslostyrda spelare i laget som då och då kan hitta på en del mindre genomtänkta saker på basketplanen.


Bra för BC Luleå att Jonathan Arvidsson hittade självförtroendet igen efter några tuffa matcher. Under andra halvlek var han utmärkt och styrde spelet i den tredje perioden när BC Luleå började rycka undan på resultattavlan.

För Luleåspelarna var det förstås hyfsat viktigt att besegra Norrköping för första gången den här säsongen. De tre tidigare mötena har mästaren varit helt överlägset.