Den behagliga basketmåndagen

Semifinalbonanza.

luleå basket

luleå basket

Foto: Ola Weterberg/Bildbyrån

Basketbloggen2022-03-28 21:48

Jamen, det här blev en sannerligen behaglig basketmåndag för Luleås två elitlag som båda två hade chansen att ta sig vidare till SM-semifinal och fullföljde dessa uppdrag med plus i kanten.


Att Luleå Basket skulle hantera Högsbo borta, efter att ha vunnit med 35 hemma, var förstås inte det minsta förvånande. Men Göteborgslaget släppte aldrig taget om matchen, var med och bråkade en bra bit in i fjärde perioden och det krävdes faktiskt lite magi av Brooke McCarthy-Williams, 26 poäng, innan tillställningen kunde stängas helt.


För BC Luleå kändes läget innan uppkast mot Borås däremot mer lurigt. Match två i Luleå energi arena var superjämn och viktige Samuel Berkelund blev samtidigt långtidsskadad vilket förstås inte förbättrade oddsen.
Men spelarna i blått gjorde precis det Bloggen skrev i går: USA-duon Andrew Smith samt Bryce Douvier höll sig kalla och drog inte på sig tidiga foul. Jonathan Arvidsson var aggressiv offensivt och Alexander Yemane tog det han fick.


Och då gick det som det gick. BC Luleå körde över ett demoraliserat Borås med 123-89 och var hypereffektivt offensivt med 68 procent från trepoängslinjen. Nästan en overklig siffra.

Precis alla spelare som kom in på planen gjorde jobbet, vara smarta och tog rätt beslut i rätt lägen. Det går helt inte att hålla fram någon enstaka.

Nu väntar en semifinal mot jättefavoriten Norrköping och för BC Luleå är läget förstås alldeles underbart. Peter Öqvists lag ska inte kunna störa över sju matcher och kan spela varje sekund som det inte finns någon morgondag. Noll press. Noll förväntningar. Bara glädje.

Det ska bli jättespännande hur den matchserien utvecklar sig.

Tavarius Shine, BC Luleå
Tavarius Shine, BC Luleå