De viktiga veckorna som kommer avgöra allt för BC Luleå

Nu kommer veckorna som lär avgöra vilken väg BC Luleås lagbygge tar. Och allt hänger på tre spelare.

BC Luleå. Gustav Hansson.

BC Luleå. Gustav Hansson.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2024-06-09 20:06

I och med Jonathan Arvidssons flytt till Holland börjar det bli mer och mer tydligt vilken väg som BC Luleå måste gå i sitt lagbygge till kommande säsong och vad som är av högsta prioritet för att kunna fortsätta det arbete som startade förra sommaren.

Jag skulle till och med vilja påstå att de närmaste veckorna blir helt avgörande för BC Luleå och om klubben kan komma att nå sitt mål vilket torde vara att fortsätta kriga i toppen och ge sig själv en chans att närma sig makthuset Norrköping Dolphins. I fall lite grand.

Och som jag ser det m-å-s-t-e klubben, det finns inget annat, lyckas knyta till sig Gustav Hansson, Daniel Hansson och Tobias Sjöberg. Det är grunden, själva fundamentet, som allt i så fall kommer vila på. De är garanten för att den kontinuitet som vi kan se tydliga konturer av. 

Runt denna trio kan sedan de sportsligt ansvariga med Håkan Larsson i spetsen i lugn och ro börja titta närmare på vilka importspelare som kan passa in i pusslet som bit för bit ska byggas.

Men så länge den trion avvaktar sitt beslut måste BC hålla mängder av scenarion vid liv för att inte bli överrumplat av ett eller annat negativt besked.

Sedan finns det också spelare som Denzel George och Oscar Wicksröm-Stümer vilka båda var viktiga kuggar i laget. Vad händer egentligen med dem?

Frågorna är många. Just nu är svaren få.