Därför kommer Luleå Basket vinna guldet

Tre snabba punkter som talar för Luleå.

Basketbloggen 29 september 2022 21:04

De allra flesta vettiga människor tror förstås att Södertälje kommer att springa hem SM-guldet i SBL Dam den här säsongen och vem kan säga emot det tipset? Värvningarna av Lollo Halvarsson samt tvillingparet Frida och Elin Eldebrink är blytunga i en trupp som också innehåller vassa namn som Klara Lundqvist, Ellen Åström och Matilda Claesson. Det är klass hela vägen.

Men håll i er: Det kommer inte att räcka. Det kan Bloggen redan i dag slå fast.

Mitt tips – som få lär hålla med om – är Luleå Basket.

Här förklarar jag min utsträckta haka i tre snabba punkter.
 

1) Kontinuiteten. Luleå Basket har återigen lyckats med konstycket att behålla i stort sett hela truppen med 93-tion Ellen Nyström, Allis Nyström och Josefin Vesterberg som stabil bas bakom USA-duon som Bria Goss och Brooke McCarty-Williams. Att sedan tränaren Robin Sandberg fått guldklimpen Tilda Trygger, 16, i sin ägo gör knappast saken sämre. Vi kan redan i dag utse henne till årets stjärnskott i SBL.

 

2) Revanschlusten. Luleå Baskets grundserie var förra säsongen ett enda långt korståg där lag efter lag kördes över och allt talade för en enkel resa mot guldet. Men i SM-finalen mot ett formtoppat Norrköping gick allt och lite till fel. Minnet av det svidande misslyckandet kommer vara en brinnande låga hos alla spelare hela säsongen. Var så säker.

 

3) Underdogstämpeln. Det var år och dagar sedan som ett Luleå Basket-lag gick in i ligaspelet och inte vara guldtippat. Det var väl någon säsong för sju-åtta år sedan när A3 från Umeå gjorde en av sina mest vilda satsningar som Luleå fick finna sig att slå ur underläge. Det kommer vara en skön känsla att lyfta den tyngden från spelarnas axlar och placera den på Frida Eldebrink & Co.


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut
Visa fler
Ämnen du kan följa