Då var det formsvackedax för mästarlaget

Luleå Basket.

Luleå Basket.

Foto: Bildbyrån

Basketbloggen2022-02-02 21:10

Jag var oerhört nyfiken på hur Luleå Basket skulle studsa tillbaka efter den eländiga chockförlusten mot bottenlaget Wetterbygden i måndags och 85-61 hemma mot Borås bara bekräftar det man kunde ana: Mästarlaget är i säsongens första formsvacka. Inget snack om den saken.

Och det är inte så att den kommit smygande. Att någon kunnat ana att gnisslet skulle dyka upp exakt nu. Det sa bara pang bom över en natt.

Men om vi funderar lite extra kanske det ändå är ganska logiskt att liret ser ut som det gör. Laget brottas just nu med vissa skadeproblem där energispelaren Sofia Hägg är borta på obestämd dit. I måndags mot Wetterbygden blev det bara fyra minuters speltid för viktiga Allis Nyström innan vaden satte stopp.

Det klart att sådant märks - även för Luleå Basket.

Lägg sedan till att laget under de senaste sex-sju veckorna haft alldeles för få kvalitetsträningar på grund av coronasmittan och då kanske inte det är så konstigt att maskinen hackar rejält.

Och hela den här formsvackegrejen mitt under säsongen är något lite nytt för klubben. De två senaste säsongerna under tränaren Robin Sandberg har varit precis motsatta. Segt i början för att sedan växa hela vägen mot guldplaketterna.

Vad ville Bloggen ha sagt med det? Inte en aning. Bara lite oviktigt vetande.