Då kan jakten på guldet börja

Luleå Basket gjorde jobbet i sista omgången.

Sofia Hägg, Luleå Basket.

Sofia Hägg, Luleå Basket.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-03-20 18:13

Efter 76-64 mot säsongens stora succélag Östersund är grundserien färdigspelad för Luleå Basket och nästa helg är det dags för kvartsfinal ett mot Högsbo - en serie där den regerande mästaren givetvis går in som stor favorit.

Men frågan är med vilken känsla som tränaren Robin Sandbergs lag kommer in med i SM-slutspelet? Helt okej men inte fantastisk, skulle jag gissa.

Vi kan väl inte säga något annat än att grundsserien blev en enda lång succé - 24/2 i matchkvot är alldeles utomordentligt - men ska vi vara alldeles ärliga har Luleåliret de senaste månaderna inte sett helt friktionfritt ut. 

Fram till nyår hade Bloggen svårt att se Luleå Basket förlora en enda match men så är inte läget längre. Skador samt sjukdomar har stört rytmen, defensivt får laget inte längre ut lika mycket av sin fruktade press och offensivt hackar det från och till ganska mycket. Mot Östersund, som spelade utan sin stjärna Elena Popkey, var det långa stunder mycket kantigt på den offensiva planhalvan men till orkade inte Östersund Luleås evigande malande samt individuella talang.

Robin Sandberg fick ut mycket ut av sina bänkspelare Eira Borgh, Felicia Ponturo, Sofia Hägg och Moa Erlandsson som han matchade hårt i andra halvlek utan att tappa i kvalité.

Men klart är att Luleå Basket måste få Fanny Wadling i spel igen och hitta tillbaka till den rytm som fanns under 2021 för att gå hela vägen till det åttonde guldet. Flera lag ligan har hittat formen den senaste tiden och just i dag känns A3 som den absolut farligaste utmanaren. En motståndare som Luleå kan stöta på redan i semifinal. Det är något att se fram emot.