Då har BC skaffat sig ett superläge

DeRiante Jenkins.

DeRiante Jenkins.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-03-25 22:08

Jaha, då har BC Luleå skaffat sig ett drömläge att ta sig vidare till SM-semifinal men jäklar vilken förändrad matchbild det blev jämfört med den första kvarten då Peter Öqvists sväng-gäng körde över Borås.

Den här gången hade västkustlaget bestämt sig för att sälja sig dyrare än en Tesla och det var först och främst två spelare som visade vägen:

Skyler Flatten sköt 8/12 från golvet och landade på 20 poäng.

Vetarenen Andreas Person, som aldrig gör en dålig match mot Luleå, drog i 22 poäng och var 60-procentig från trepoängslinjen. Men han missade dock sitt viktigaste skott i matchen via en oväntad luftboll med 100 sekunder kvar att spela.

Men Luleå hade hela tiden svar på Borås vilda offensiv och spelarna som matchade upp duon Person/Flatten var Adam Rönnqvist och DeRiante Jenkins.

Rönnqvist bar sitt Luleå offensivt i första halvlek med 18 poäng och stannade till sist på 23 poäng, 6 assist och 6 returer.

När det var dags att avgöra tog trollgubben DeRiante Jenkins tag i affärerna med åtta blytunga poäng i slutet av den fjärde perioden.

Halvdistansskottet med fem minuter kvar gav 85–85.

Tuffa trean med 77 sekunder kvar ledde fram till 95–90 och nödvändig separation på poängtavlan.

Och plösen över Borås drogs när Jenkins långa trea med 21 sekunder kvar hittade korgen och skrev in 98–90 i protokollet. 

2–0 i matcher borde innebära frid och en hel del fröjd inför de två bortamatcherna nästa vecka men ett stort orosmoln dök upp när viktige Samuel Berkelund drog på sig en fotskada i mitten av den fjärde perioden. 

Forwarden har varit felfri i de två första matcherna men det såg inte alls bra ut när han haltade av planen. Det är just nu svårt att se Berkelund spela match tre i Boråshallen men osvuret är förstås bäst.