Bloggens spaning: De stora spelarnas återkomst

Trenden är tydlig. De ska vara massor av centimeter i SBL herr den här säsongen.

Nick Spires i Södertälje mäter 209 centimeter.

Nick Spires i Södertälje mäter 209 centimeter.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Basketbloggen2024-08-01 21:04

Bloggen har under några dagar suttit i soffan på hemmaplan, klurat lite och efter flera inre samtal har jag hittat en spaning som i sin tur verkar vara en tydlig trend.

Jag kikade nämligen igenom hur klubbarna i SBL herr värvat den under sommaren och en lång(!) röd tråd tornade fram ju mer jag nagelfor vad som hänt.

Häng med här:

Jämtland har hämtat in Grant Shephard, 208 centimeter, och Elias Desport 204 centimeter.

Borås fyllt upp truppen med 208-mannen Lukas Milner och insidepartnern Hameir Wright som mäter 2.06 meter över havet.

Umeå går en liknande väg och fyllt upp tresekundersområdet med 206-duon Nick Davis och Alonzo Gaffney.

Mästaren Norrköping har tappat både Elias Desport och Adam Ramstedt och då krävs det längd för att ersätta. Valet föll på 208 centimeter långe Shane Hunter och unge jätten Sebastian Forsling, 2.13 meter.

Och bara för att ytterligare bekräfta min tes ytterligare har nykomlingen Högsbo adderat 206-importen  Dontay Bassett och om Södertäljetränaren Adnan Chuk gör det han historiskt brukar kan möjligtvis en stor pjäs som, tillsammans med Nick Spires skyddar ringen, landa i laguppställningen innan ligapremiären i början av oktober.


Den ovanstående uppräkningen landar i slutsatsen att de stora spelarna kan få en renässans i SBL herr igen. Det är helt enkelt för mycket som pekar i den riktningen för att det ska vara en ren slump. 

De stora spelarna är tillbaka. På allvar.

Håller ni med?