Bloggens förslag: Spela SM-finalerna i Coop arena

Luleå Basket och Södertälje i hockeytemplet. Vad kan gå fel? Ingenting.

Basketbloggen 22 januari 2023 14:13

I helgen körde Luleå Basket över Högsbo med hiskeliga 74 poäng och tog sin elfte raka seger.

Förhandfavoriten och storsatsande Södertälje krossade förra säsongens guldklubb Norrköping med 39.

Ni fattar. Luleå och Södertälje spelar på en egen nivå, ingen annan klubb försöker ta upp kampen och grundserien, kvartsfinalerna samt semifinalerna är bara en lång transportsträcka mot SM-finalen som alla väntat på sedan i höstas. En matchserie som har potential att bli bland de häftigaste som setts inom svensk dambasket på länge. Kanske någonsin.

 

Men det finns förstås fix och trix som skulle göra denne prestigeduell mellan Luleå och Södertälje till tidernas fest. Helt enkelt ta upp den till en nivå vi aldrig sett inom svensk klubblagsbasket på damsidan.

Här är mitt förslag: Boka hockeytemplet Coop arena. Helst redan i går.  Marknadsför finalerna som 2 000-talets fetaste tungviktsmöte. Mobilisera klubbarna i hela Norrbotten. Alla ska med. Alla ska hjälpa till under detta jätte-evenemang.

Bloggen är hundra procent övertygad om att Luleå Baskets lag och klubbens varumärke är tillräckligt stort för att fylla Luleå Hockeys hemmarena under två-tre finalmatcher. 5000-7000 basketfans samlade i Coop arena för en rivalduell vi sällan, kanske aldrig, sett maken till.

 

Jag hoppas ansvariga i Luleå Basket läser det här inlägget och redan under måndagen börjar kolla hallbokningarna. Det här är en chans som inte kan eller får missas. Eller så har klubben redan haft dessa planer sedan länge. Vem vet? Vill sedan Södertälje haka på med Scaniarinken är det förstås fritt fram.

Sedan lär det inte göra ont med med några hundra tusen extra i Luleå Baskets kassa och belöna Ellen Nyström & Co med en Europasatsning nästa säsong.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa