Bloggens betyg på Luleås senaste värvningar

Sabrina Haines och Tayhah Burrows premiärspelade i Luleå energi arena.

Luleå Basket-AIK. Robbie Ryan

Luleå Basket-AIK. Robbie Ryan

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2024-02-02 22:04

Om vi bortser från att Luleå Basket återigen svarade för en mellanmjölksmatch och tvingades slita ont mot Högsbo i mer än tre perioder för att kunna vinna med 73–61 – alla blickar riktades förstås mot de två nyförvärven Sabrina Haines och Tayah Burrows som gjorde debut i sitt nya lag.

Pressen på de två importguarderna är stor och kravbilden är duon ska vara bärande, till och med lysande stjärnor, om den regerande mästarklubben ska kunna utföra något vettigt i ett kommande SM-slutspel.

Och vad fick vi då se ute på Luleå energi arenas golv?

Bloggen börjar med Haines som var den av de två som såg allra piggast ut även om inte allt funkade klockrent och gnisselfritt. Men attityden, viljan och tuffheten fanns där direkt. Haines ville skapa och uträtta saker. Ofta blev det rätt. Ibland lite fel. Men elva poäng och fem returer får anses vara en godkänd statistikrad i en förstamatch.

Burrows uppträdde dock lite vingligare och tveksamt. Inte samma fart, fysik och kraft i sitt spel som kollega Haines. Höll det lite väl enkelt vilket gav få misstag men inget extra som fick Bloggen att höja på ögonbrynen. Burrows stannade på sju poäng, tre returer och tre assist.

Men några större slutsatser ska inte dras. En match är bara en ögonblicksbild. Varken mer eller mindre.