Bloggens analys: Så bra är mästarklubbens importer

Tre importspelare. Tre omdömen.

AJ Alix och Robbi Ryan

AJ Alix och Robbi Ryan

Foto: Herman Öberg

Basketbloggen2023-09-27 20:26

Häromdagen drog jag ned på Luleå Basket träning för att ta en titt på en internmatch med domare som laget spelade och mitt fokus var förstås att ta en närmare titt på klubbens nya importtrio som ska ersätta guldtrion Brooke McCarty-Williams, Bria Goss och Mehryn Kraker. En hyfsat diger uppgift.

Självklart säger en scrimmage inför tomma läktare inte allt om en spelare men Bloggen ska i alla fall försöka teckna en liten bild om vad trion ser att ha för spetskompetenser.

AJ Alix, guard

"Påminner en del om Brooke McCarty-Williams. Snabb, smidig och en bra bollbehandlare med lite mer tyngd. Ser ut att sitta på ett pålitligt trepoängskott och delar gärna bollen. Defensivt solid utan att sätta samma intensiva tryck på bollen som McCarty-Williams".

Robbi Ryan, guard

"Ni minns väl fysmonstret Maggie Lucas som sköt hem SM-guldet för Luleå 2021? En scorer som sköt från alla håll och kanter helt utan samvete. I nya Robbi Ryan har klubben hittat något liknande – en sorts hybrid av Lucas och Bria Goss. Hur som helst: Robbi Ryans uppgift att göra poäng".

Dejza James, forward

"Lite mer svårbedömd och kommer behöva tid att hitta in i Luleås spel. Ser utan att vara en villig passare som gärna hittar öppna medspelare. Ska förstås greppa en hel del returer med sin storlek (185 centimeter) och tyngd. Offensivt ser hoppskottet helt okej ut från både halvdistans och trepoängslinjen".