Här är BC Luleås senaste värvning

Målbilden var storlek, försvar och fysik. Lite som förre guldhjälten Quinton Upshur. Nu hoppas BC Luleå ha hittat exakt det.

Quinton Upshur.

Quinton Upshur.

Foto: Pär Bäckström/pbfoto.se

Basketbloggen2024-06-27 14:18

Då har BC Luleå kontrakterat sin andra import och valet föll på komboguarden De`Monte Buckingham.

Vi kan konstatera att BC leker lite med elden i sina två första USA-värvningar. Varken Buckingham eller Brandon Johns har spelat tävlingsbasket den senaste säsongen vilket kan betyda något – eller ingenting. Det får tiden utvisa.

Nåväl. 193 centimeter långe Buckingham checkar i alla fall de boxar som BC Luleå såg framför sig när klubben gick ut på spelarjakt sedan Jonathan Arvidsson valt att lämna.

Förra säsongen var storlek, kilon, fysik och därmed försvarsspel på bakplan en av lagets stora svagheter och tanken är förstås att den nye jänkaren ska åtgärda dessa problem som flera av toppkonkurrenterna, inte minst Norrköping, skoningslöst utnyttjade under semifinalserien i våras. 

Tränaren Håkan Larsson jämför De´Monte Buckingham med Luleås förre guldhjälte Quinton Upshur och stämmer det behöver ingen i BC Luleås organisation sova oroligt på nätterna. Vi får se.

I och med värvningen av Buckingham kan man säga att fyra femtedelar av i Luleås startfemma inför kommande säsong är spikad och jag antar att en importspelare på position tre ska plockas in. Här skulle det förstås vara smidigt om klubben kan komma överens med Kentwan Smith som gjorde ett gott arbete den förra säsongen och redan är inne i Håkan Larssons system. Hur aktuellt ett sådant scenario är just i dag har jag ingen insideinformation om.

Men BC behöver mer spets för att vara relevant kommande vinter. Oskar Wickström Stümer påskrift var superviktig, hans utveckling blir spännande att följa och jag skulle inte bli förvånad om stegen han tar är jättestora. Klubben väntar besked från både Daniel Hansson samt Denzel George. Går någon av dem vidare i karriären måste BC leta fram ett annat kvalitativt namn som kan hjälpa laget.