Nej, vägen till ordning och reda är fortfarande lång.

Jonatan Arvidsson, BC Luleå.

Basketbloggen2023-10-06 21:54

Efter BC Luleås chockseger på bortaplan mot Borås var det nog många hemmafans som trodde att laget hittat något att bygga på inför hemmamatchen mot Södertälje. Men icke sa Nicke.

Istället var laget tillbaka på ruta ett. Södertälje klev rakt in i Luleå energi arena med en tydlig plan, utförde den disciplinerat och vann full välförtjänt med 102–97 i en match som laget kontrollerade i 35 minuter.

För BC Luleå var det en hel del som fallerade men två saker var stack ut.

1) Defensiven. BC:s pick-och-rullförsvar var från start till mål lika ihåligt som en schweizerost och Södertälje – anfört av Lazar Radosavljevic (27 poäng) och Walter Bueroberi (30 poäng) – fick vilka skott de ville mot ett hjälplöst hemmalag som bara korta stunder fick kontroll på försvarsgrejerna.

2) Kampspelet. Precis som i några andra matcher har tränaren Håkan Larssons spelare oerhört svårt att vinna den "skitiga" kampen. Mot Södertälje blev det nästan komiskt några gånger när bollen studsade omkring på armar, ben, händer och till slut landade i en Södertäljespelares händer. Ofta i oerhört viktiga lägen i matchen.

Nej, BC Luleå har fortfarande massor att jobba på och det kommer krävas många träningstimmar för att hitta en stabilitet och grund att stå på.

Några små ljusglimtar gick dock att hitta och en av dem var Jonathan Arvidssons återkomst efter en skadefylld höst. 23 poäng på 24 minuter var utmärkt och med tanke hur hårt motståndarlagen kommer fokusera på Gustav Hansson framgent blir Arvidssons roll hyperviktig.

Nye AJ Sumbry fick 14 minuter från bänken och såg att kunna fylla den roll han är värvad för: Kamp, försvar och tuffhet. Inget mer. Inget mindre.