BC Luleå tillbaka på vinnarspåret igen

En liten studs tillbaka.

Basketbloggen 15 januari 2023 18:05

Efter två mer eller mindre svaga insatser av BC Luleå handlade det mesta om att hitta tillbaka till någon sorts stabilitet i bortamötet mot nykomlingen Kalmar (seger med 98–79) som saknade sin viktigaste spelare Jan Tratnik.

Och vi får nog säga att det blev precis så även om Kalmar är ett lag som ska besegras hur det än ser ut.

 

Luleå levererade i alla fall 20 godkända minuter där laget fick stopp i försvaret, kunde springa och skjuta öppna skott. Det är en matchbild som laget föredrar sju dagar i veckan före uppställda anfall där det ofta kan bli en aning rörigt.

Det syntes lång väg att tränaren Peter Öqvist pratat mycket om beslutsfattande, att inte ge vilde Michael Gilmore bollen för tidigt i anfallen – absolut inte på egen planhalva – och då blev det genast bättre. Gilmore höll huvudet hyfsat kallt, var mer högprocentig och landade på 20 poäng samt 8 returer.

 

Visst är BC fortfarande vingligt och svackorna för långa. Returtagningen har också varit ett problem i några matcher och det blev inte bättre mot Kalmar som krigade ned 15 offensiva. Det håller förstås inte i längden.

 

LaDarien Griffin var ännu en gång spelaren som höll ihop laget och styrde upp saker när det började "fara iväg". Samir Ali samt Denzel George tog kloka beslut i lagspelet och Jonathan Arvidsson var aggressiv offensivt med 19 poäng.

 

Nästa match för Luleå är serieledande Borås på fredag och det vore förstås bra om nye Darrell Davis lyckats bli spelklar. Det skulle höja tempen ganska mycket.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa