Visst finns det fortfarande liv i BC Luleå

BC Luleå håller liv i semifinalen. Mot alla odds.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Gustav Hansson, BC Luleå.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2024-04-24 22:18

Att regerande mästaren Norrköping Dolphins lagt massor av kraft på att neutralisera BC Luleås guardpar Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson är ingen nyhet och att tränaren Mikki Riipinen lyckats perfekt med sin taktik under semifinalens tre första matcher har alla kunnat se.

Därför var det superintressant att se om Luleåtränaren Håkan Larsson hittat något smart motdrag och det visade sig faktiskt att så var fallet. Eller så lyckades firma Hansson/Arvidsson den här gången bara genomföra matchplanen som tydligt handlade om att släppa bollen mycket snabbare när Norrköping satte hög press, inte enbart leta avgörande assist, egna avslut eller dribblande på stället.

Och en titt i statistiken visade att det funkade alldeles utmärkt när Luleå vann med enkla 98–76 och förlängde matchserien. I alla fall för Gustav Hansson som inte tvingade fram någonting som inte fanns, bara sköt för honom futtiga sju skott men ändå kunde landa på starka +27 i statistiken. Solklart bäst i laget den här kvällen. 

Nu vänder matchserien ned till Norrköping för match fem och för BC Luleå är läget detsamma: Vinna eller försvinna. Det handlar helt enkelt om att svara för säsongens bästa match och se hur långt det kan räcka.