BC Luleå hittade försvarsspelet – till sist

Denzel George, BC Luleå
Denzel George, BC Luleå

En offensiv explosion gav BC Luleå den andra raka segern.

Basketbloggen 20 oktober 2023 22:00

Hemmamatchen mot Nässjö blev en enda lång jakt på ett försvarsspelet som var totalt försvunnet men till sist hittade tränaren Håkan Larsson något som fungerade. Och det behövdes bara sex-sju minuter av disciplinerat defensivt arbete i slutet av den tredje perioden och i början av den fjärde för att BC Luleå skulle rycka undan mot ett minst sagt ihåligt Nässjö.

 

Den här gången var det grovjobbaren Denzel George som satte tonen i lagets helplanspress där BC stressade Nässjöstjärnan Charles Barton och stal några bollar med lätta poäng som följd. 

Runt egen korg visade rollspelaren och nyförvärvet AJ Sumbry varför han värvats in med bland annat sex returer och fyra blockar. Det ledde fram till BC Luleås 113–98-seger. 

Och precis som siffrorna berättar; Offensivt fanns inget att anmärka på. 18 assist som lag, hög skottprocent (58) och bra sving på bollen i halvplansspelet. Många spelare blev involverade och offensivt heta. Kentwan Smith med 25 högeffektiva poäng. Gustav Hansson med en rutinmässig +20-match och inte minst Denzel George med 15 poäng via ett 100-procentigt skytte.

 

Nej, för BC Luleå handlar just nu allt om att hitta en defensiv bas att stå på. Någon sorts långsiktig trygghet. Nu görs mängder av försvarsmisstag som lag och individuellt i ett-ett-spelet. Sett över sex ligamatcher har Luleå snittat 86 insläppta poäng och det håller förstås inte i längden. 

Här har tränaren Håkan Larsson något att klura på. Först och främst till tisdag när Uppsala kommer på besök. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa