BC Luleå har en lång väg att vandra

Överkörningen i Umeå.

Basketbloggen 5 september 2022 22:10

Innan uppkast i säsongens första träningmatch för BC Luleå hade jag vissa förhoppningar om att laget kommit lite längre än för precis ett år sedan.

Då blev BC tillintetgjort av Jämtland och att det inte skulle se likadant ut när lagen möttes på måndagskvällen var det nog många BC-fans som hoppades på och räknade med.

Men så blev det inte. Det blev ännu värre. Skillnaden var faktiskt ännu större. Förlusten skrevs till 59-83 sedan Östersundslagets tränare Adnan Chuk valt att matcha laget ytterst sparsamt under de avslutande 20 minuterna.

Vi ska förstås inte totalsåga BC Luleås spelare och lagbygge efter en träningsmatch – det vore inte så klädsamt. Det finns förstås förklaringar till att Jämtland befinner sig på en helt annan nivå i dagsläget. 

Pierre Hampton & Co har – precis som vanligt – varit tillsammans och tränat i två-tre veckor längre än BC Luleå. Jämtland har också hunnit spela några träningsmatcher. Det betyder i alla fall en del.

Men till sist handlar allt om kvalitén på spelare och där har Jämtland så mycket mer att komma med. Tränare Chuk har en rotation på åtta-nio spelare som kan uträtta bra saker i SBL-sammanhang samt en rejäl kontinuitet sedan några år tillbaka.

BC Luleå har i dag en startfemma och något enstaka byte från bänken. Sedan är det slut. I princip tomt. Tränaren Peter Öqvist saknar två bra svenska spelare: En av dem är långtidsskadade Samuel Berkelund, som kan vara tillbaka i spel om tre månader, och en ännu okänd värvning som bara måste hämtas in på något mirakulöst sätt. Och här är det inte bara om en kropp i rotationen som ska in, det måste vara toppklass. Det handlar, för att vara tydlig, om 25 Adam Rönnqvist-minuter som måste täppas igen.

Till sist vill ni förstås ha ett omdöme om BC Luleås nya importer i form av LaDarien Griffin, Michael Gilmore, Brendan Bailey och Marcus Evans. Vi kan säga så här: Alla kan förstås bättre.

BC Luleås poäng: Brendan Bailey 16, Jonathan Arvidsson 15, Marcus Evans 10, Michael Gilmore 5, Samuel Larsson 3, Denzel George 3, LaDarien Griffin 3, Atle Mellqvist 2, Sergey Sepman 2.

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
Basketbloggen
10 oktober 2022 11:42  Basketbloggen

Omgångens tips

Ett haveri på så många plan

Luleå Basket.
Visa fler
Läs mer!

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Låste in sig efter chockförlusten: "Vi har en riktigt pissig match"

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut

Rysare i Kalmar – så var BC Luleås match minut för minut
Visa fler
Ämnen du kan följa