BC fick en chans men tog den inte

BC Luleå blev överkört.

BC Luleå Norrköping.

BC Luleå Norrköping.

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2022-04-14 22:02

Med facit i hand kan vi nu konstatera en sak: BC Luleå fick en chans att oroa mästaren Norrköping Dolphins i den här semifinalserien och det var i match två i Stadium arena. Där fanns möjligheten att skaka om lite men laget föll på tre-fyra egna misstag under de sista 50 sekunderna.

Okej, BC Luleå vann visserligen för några dagar sedan men till match fyra hade tränaren Mikko Riipinens lag lärt sig varenda läxa som gick att nöta in och då var det till sist klasskillnad vilket siffrorna 94-73 också visar.

Norrköping fick tidigt igång sina vassaste offensiva vapen i form av Felix Terins och Brandon Tabb som svarade för 19 poäng var. BC Luleå å sin sida hade bara Bryce Douvier att ge bollen när det behövdes poäng. Adam Rönnqvist och DeRiante Jenkins, som både behöver vara högeffektiva, sköt 7/24 och det duger förstås inte i värdematcher av den här typen.

Sedan landar vi ännu en gång i den eviga foulproblematiken som i var och varannan match skadat Luleå hela den här säsongen. Och som så många gånger förr kunde inte Andrew Smith hålla sig kall, drog på sig tre foul i första halvlek och den fjärde direkt i andra halvlek vilket betydde att lagets defensiv försvagades något enormt.

Men nog om det: I grunden är Norrköping ett bättre lag med ett djup som tränaren Peter Öqvist bara kan drömma om. Han har fått ut vad som går av det här bygget och när säsongen med allra största sannolikhet tar slut på måndag kan Öqvist se tillbaka på att klart godkänt hantverk. Mer går helt enkelt inte att begära.

Nya tag på måndag.