Bailey, Ali och Davis – det räcker så

Tre snabba reflektioner efter storsegern.

Basketbloggen 10 februari 2023 22:51

Det är inte helt enkelt att hitta en fräsch BC Luleå-vinkel efter en 30-poängsseger (102–72) mot Fryshuset som verkar ha färre och färre spelare i truppen för varje match som avverkas i SBL.

Men några reflektioner går snabbt att göra:

1.Brendan Bailey hittade korgen igen efter några matcher halvkalla matcher. Forwarden sköt 11/20 och landade på 31 poäng på bara 23 spelminuter. Det var nog viktigt för honom även motståndet höll superettaklass.

2. Fajtern Samir Ali svarade för sin hittills bästa match den här säsongen och förutom det sedvanliga hästjobbet fyllde han statistikprotokollet med fina 7 poäng, 10 returer och 6 assist.

3. Här hittar vi kanske det allra viktigaste beskedet: Nye Darrell Davis har en bössa som är fullt användbar. Amerikanen har under sina inledande matcher i Luleålinnet underordnat sig lagspelet och inte forcerat fram någonting offensivt. Mot Fryshuset tog han de flesta lägen som bjöds, landade på 17 poäng och var 5/6 från trepoängslinjen. Kanske kan det betyda lite när grundserien slutspurtar den närmaste dryga månaden. Vi får se.

Vi stannar där för i kväll.

 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa