Avslutningen av grundserien blev en mardröm

Basketbloggen 18 mars 2022 21:29

Med två matcher kvar av grundserien hade BC Luleå ett halvrealistiskt läge att knipa andraplatsen i tabellen och skaffa sig ett gott läge inför slutspelet som startar nästa onsdag.

Men de avslutande 80 minuterna i ligaspelet landade i en mardröm. Allt började med plattmatchen mot Köping och avrundades med en förlust mot Södertälje med 87-97 under fredagskvällen. 

Det sistnämnda är inget att säga om. BC Luleå vinner ungefär aldrig i Täljehallen och med två nyckelspelare borta - Andrew Smith och Samuel Berkelund - var vinstchansen mycket liten. Visst, Södertälje hade också två viktiga spelare borta men den bredd i truppen som laget har kan inte BC Luleå riktigt mäta sig med. 

Med andra ord: En helt okej bortamatch sett till förutsättningarna. En bit in i fjärde fanns en viss vinstchans men domarmissen när Bryce Douvier fick sin femte foul blev lite för mycket även om tendensen i det läget pekade i tydlig Södertäljeriktning.

Det trista för Peter Öqvists lag var att Södertälje inte vann matchen - det var Luleå som förlorade den med alldeles för många oprovocerade misstag och märkliga skottval. En trend som setts under hela säsongen och inte verkar gå att tvätta bort helt.

Men tillbaka till mardrömmen som jag nämnde inledningsvis. BC Luleå landade till sist på en fjärde plats i tabellen - faktiskt det absolut värsta som kunde hända givet det läge laget jobbat sig till bara för en vecka sedan.

Hade laget slutat trea skulle motståndet i kvartsfinalen blivit ett Nässjö - ett lag som står inför gigantiska skadeproblem på tre nyckelspelare och en usel form i bagaget. Istället blir det nu Borås i kvarten som via fyra segrar i rad jobbat upp ett självförtroende som laget inte haft under hela vintern.

Skulle ett formsvagt och skadedrabbat BC Luleå besegra Borås väntar Sveriges överlägset bästa lag Norrköping i semin och där är förstås segerchanserna minimala.

Men det börjar med Borås. Det blir en rysarserie.

 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Basketbloggen
11 augusti 2022 18:14  Basketbloggen

En spelare att bygga en framtid på

Nils Botold (nummer 23) lämnar Umeå för Luleå.

Bloggen tillbaka med lite gott & blandat

Allis Nyström imponerade med landslaget.

Luleåikonen hyllar nye stjärnan: "Fantastisk spelare"

 Brandon Rozzell.

Ranking: De hetaste värvningarna i SBL dam och herr

Frida Eldebrink.

Avslöjar: Förre BC-stjärnan klar för toppklubb

Denzel Andersson till Spanien.
Visa fler
Läs mer!
22 mars 2022 20:10  Basketbloggen

Kvartsfinaltipset

BC Luleå-Borås

Laget som det aldrig går att förstå sig på

Andrew Smith och Denzel George i BC Luleå.

Omgångens tips