Avslöjar: Bloggens förslag kan bli verklighet

Stjärnan kan göra comeback i BC Luleå.

Axel Nordström.

Axel Nordström.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Basketbloggen2021-10-31 15:04

För nästan två månader sedan kom Bloggen med förslaget. Nu kan det bli verklighet. "Den här veckan måste jag bestämma mig", säger Axel Nordström, 30.


Att BC Luleås bänk är lövtunn har jag tjajat om länge och redan den 6 september skrev jag ett inlägg hur BC Luleå skulle kunna gå till väga för att lösa det problemet: Kontakta veteranforwarden Axel Nordström, som lämnade klubben i våras efter två säsonger, och övertala honom att tillfälligt flytta från Uppsala och göra en comeback.

Nu kan Bloggen avslöja att det kan bli verklighet. Hela säsongen har de sportsligt ansvariga i BC Luleå haft kontakt med Nordström och den senaste tiden har samtalen blivit mer skarpa.

"Vi har pratat lite mer konkret den senaste veckan. Den här veckan måste jag bestämma mig och ge ett besked", säger han.


Men det är ett svårt beslut som Axel Nordström måste ta. Han har fru, tre barn, ett husbygge på gång och är i full färd med att starta ett eget företag.

"Det är tufft. Vissa dagar tänker jag att det är omöjligt, andra dagar att det skulle vara jättekul att komma upp och spela. Jag känner också att jag verkligen skulle kunna hjälpa laget - inte bara spela för att det är kul."


Vad gör beslutet allra svårast?

"Att jag och hela familjen trivdes så fantastiskt bra i Luleå och fick vänner för livet. Vi satt faktiskt och pratade om Luleå nyss och om att snön kommit dit upp. Vi blev lite nostalgiska."


193 centimeter långe Axel Nordström värvades till Luleå inför säsongen 2019/2020, har spelat 66 SBL-matcher och snittat 9.3 poäng, 7.5 returer och 4 assist.