Är Davis pusselbiten som BC Luleå saknat?

Darrell Davis är namnet på BC Luleås senaste värvning och frågan alla ställer sig är den samma som alltid: Är amerikanen spelaren som kommer ta laget ett steg närmare en SM-final? Svaret: Inte en susning.

Basketbloggen 10 januari 2023 12:00

Under hela hösten har det varit tydligt att tränaren Peter Öqvists lag saknat en kvalitativ spelare i rotationen som på allvar ska göra laget – i alla fall på pappret – till en seriös utmanare till topplagen i SBL herr. 

Och till sist slog klubben till och valet föll på guarden/forwarden Darrell Davis som har en brokig Europakarriär bakom sig och avverkat mängder av länder samt klubbar de senaste åren. Vad just den detaljen betyder är förstås omöjligt att säga i dagsläget. 

Amerikan kommer efter ett flera månader långt speluppehåll och lär behöva några matcher i Luleålinnet innan en seriös bedömning av hans basketkunnande kan göras.

Men vi kan nog glömma att Darell Davis är en frälsare likt Brandon Rozzell som på helt egen hand kunde ta över och vinna matcher åt BC Luleå. Han ser ut mer som en allroundspelare som kan göra lite av varje på en basketplan och fylla igen de hål som BC Luleå har sin trupp som både handlar om bredd samt spets. 

26-åringen kommer hur som helst ge tränaren Peter Öqvist fler alternativ på både guard- och forwardspositionerna. När Brandon Bailey är iskall från trepoängslinjen finns Davis att tillgå. Om Adam Rönnqvist, Jonathan Arvidsson eller Denzel George inte vaknat på rätt sida kan Darell Davis vara spelaren som skapar ordning och reda.

Men om ska vi vara riktigt tydliga: De spelmässiga problem som BC Luleå hittills haft den här säsongen ligger inte enbart på enskilda spelares prestationer – det handlar om helheten och lagspelet. Om beslutsfattande, disciplin, roller, regler och det är lika mycket en ledarfråga. 

Om Davis med sin erfarenhet kan kliva in där bidra med ledarskap och tydlighet är minst lika mycket vunnet för BC Luleå. Om det sedan blir så är en helt annan fråga. Det kan bara tiden utvisa.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa