Ännu en dag på kontoret för Luleå Basket

Jobbet gjordes. Det får duga mer än väl.

Luleå Basket Sjuhärads Sofia Hägg

Luleå Basket Sjuhärads Sofia Hägg

Foto: Pär Bäckström/ Frilans

Basketbloggen2023-02-25 19:35

Lördagen blev ännu en dag på jobbet för Luleå Basket som avfärdade bottenlaget Sjuhärad med 100–67 och tog den 15:e raka segern efter en insats som knappast kan rubriceras som en av vinterns mest inspirerade.

Matchinledningen var seg som sirap, stjärnduon Brooke McCarty-Williams/Bria Goss hade svårt att hitta den offensiva inspirationen vilket gav både Sofia Hägg (18 poäng) och Mehryn Kraker (14) möjligheter att fylla i hålen som uppstod i den första halvleken.

Men vem kan klandra spelarna i Luleå om de ibland inte är fullt påslagna? SBL dam har den här säsongen bara två lag med ambitionen att tävla om de ädla medaljerna och hela vintern handlar om prestigeduellerna mellan Södertälje och Luleå. Först två gånger i grundserien och sedan ett antal gånger i vårens SM-final.

Och med det i bakhuvudet kan man ana att Luleåspelarnas tankar redan finns 1.5 vecka framåt i tiden – närmare bestämt onsdag 8 mars. Då väntar Södertälje på hemmaplan som självklart blir grundseriens stora höjdare i Luleå energi arena.

Nedräkningen har börjat.