Analys: Här är fem importspelare att hålla koll på

Det närmar sig ligastart och Bloggen kikar närmare på ett gäng importspelare.

Shane Hunter, Norrköping Dolphins.

Shane Hunter, Norrköping Dolphins.

Foto: Axel Lundell

Basketbloggen2024-09-22 20:26

Det börjar med stormsteg närma sig ligastart i både SBL dam och SBL herr. Kommande helg är det dags för Luleå Basket som spelar sin premiär borta mot Södertälje och 4 oktober är det BC Luleå som kastar sig in i hetluften mot upphaussade Köping på hemmaplan.

Här i Bloggen kan jag lova att både NSD och NK kommer leverera en del spännande material som jag hoppas många vill läsa. Jag ska inte avslöja för mycket men en och annan lista förekommer. Håll utkik.

Nåväl. De senaste veckorna har jag kikat på en hel del träningsmatcher som herrlagen spelat och mitt intresse har först och främst varit riktat mot den mängd av nya importspelare som landat i klubbarna. Det är förstås oerhört svårt att redan nu säga något tvärsäkert om diverse spelares slagstyrka och hur de kommer prestera i SBL över en hel säsong. Men här några lirare som jag fått upp ögonen för:

Jase Townsend, guard, Borås

"Här ser det ut som att Borås hittat den offensiva spets som klubben letat. Townsend har massor av högprocentiga vapen i sin arsenal och verkar gilla att spela försvar vilket aldrig skadar."

Dontay Basset, powerforward, Högsbo

"Stor, stark insidebjässe med bra instinkter som tar mycket plats i tresekundersområdet med sin fysik. Basset borde göra massor av nytta hos nykomlingen."

Shane Hunter, powerforward/center, Norrköping

"När Norrköping valde att ersätta titanen Adam Ramstedt med den här oerfarne collegespelaren höjde jag på ögonbrynen. Det jag sett hittills av 208 centimeter långe Hunter har imponerat massor. Smart, stark, laglojal och nyttig."

Derek St. Hilaire, guard, Umeå

"Då och då prickar Umeå mer än hundra procent rätt med sina importer och Derek St. Hilaire ser ut att bocka av alla kvalitetskolumner. Explosiv som få med en tydlig förmåga att skapa sitt eget skott. "

Brandon Johns Jr, powerforward/center, BC Luleå

"Luleås stjärna Gustav Hansson älskar att spela pick och rull och i Johns kan han ha hittat en perfekt lekkamrat. Johns rullar blixtsnabbt mot korgen, kan fånga bollen och avsluta i trafik på flera sätt."

Det var allt för i dag.