Luleå Basket missade finalchansen

Tanken är tom. Bensinen är slut. Nu talar massor för att säsongen är över på lördag för Luleå Basket.

Luleå Basket och Josefin Vesterberg föll tungt.

Luleå Basket och Josefin Vesterberg föll tungt.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basketbloggen2024-04-17 21:56

Jag vet att det inte går att räkna bort en klubb som spelat SM-final 13 gånger de senaste 19 åren och vunnit åtta SM-titlar de senaste tio. Det vore bara korkat.

Men efter kollapsen i den fjärde semifinalen mot Norrköping på hemmaplan (förlust 72–88) är jag lur på att bensinen är slut inför den femte och avgörande matchen som spelas nere i Norrköping på lördag. Tanken ser ut att vara helt tom.

Och det vore i så fall inte så konstigt. För det lag som Luleå Basket ställer på benen just nu borde inte konkurrera med Norrköping som har en bredd som tränaren Robin Sandberg bara kan drömma om. Skillnaden är nästan komisk stor.

Luleå Basket får slita ont på fem spelare som alla loggar in för över 30 minuter i match efter match och från bänkspelarna finns ingen hjälp att få. Tre poäng lyckades de skrapa ihop i match fyra. Att jämföra med Norrköpings 27. Det är hiskeliga siffror.

Nej, tränaren Robin Sandberg har nog krämat ut allt som går av det här hårt krigande gänget den här säsongen och det är inte hans eller spelarnas fel att det inte räcker hela vägen om nu allt tar slut om några dagar.

Det ansvaret vilar på den sportsliga ledningen som totalt misslyckats med arbetet att snickra ihop en slagkraftig trupp.

Men som sagt: Det är inte över riktigt ännu...