Aj, aj – Luleå Baskets stjärna skadad igen

Tuffa skadesmällen för Luleå Basket.

Luleå Baskets Allis Nyström knäskadad.

Luleå Baskets Allis Nyström knäskadad.

Foto: Petra Älvstrand

Basketbloggen2022-11-09 21:11

Att Luleå Basket läxade upp Visby med siffrorna 9332 hemma i Luleå energi arena var det inte många åskådare som detaljanalyserade när de lämnade arenan.

Nej, de flestas tankar handlade antagligen om veteranen och stjärnan Allis Nyström som i den andra perioden plötsligt segnade ned på golvet i stora smärtor och några minuter senare fick ledas av planen av sina lagkamrater.

Det såg ut att handla om någon sorts skada runt det vänstra knäet och hur den uppkom är svårt att säga. Vad Bloggen kunde se handlade det inte om någon kraftig smäll mot knäet vilket gör allt lite svårbedömt.

Vad vi däremot vet är att 29-årige Nyström under sin långa karriär varit enormt skadedrabbad och sällan genomfört en hel säsong. Hur allvarlig den här skadan går förstås inte att avgöra redan i dag och knappast heller i morgon. De närmaste dagarna lär det göras ett antal undersökningar innan ett definitivt svar kan ges.

Vad däremot Luleå Basket måste göra redan i morgon är att börja titta över spelarmarknaden. Med både Allis Nyström och Fanny Wadling på skadelistan är det nog klokt att i alla fall börja förbereda en eventuell värvning.