15 minuter – sedan kom det stora raset

Nej, BC Luleå orkade inte hela vägen guldaspiranten.

Basketbloggen 17 februari 2023 22:23

Det blev en ganska väntad utveckling i BC Luleås bortamatch mot guldjagande Jämtland. Så länge Peter Öqvists lag orkade hålla disciplinen, tålamodet, dra i lite vilda treor och fatta vettiga beslut så funkade det bra. 

På förhand hade jag trott några minuter in i andra halvlek men den här gången tog det 15 minuter innan raset kom och Jämtland kunde nöta sig fram till en tydlig 16-poängsledning i halvtid. Då var det förstås över för den här kvällen.

Inget konstigt alls. Jämtland är ett bättre lag än BC på så många plan och innehåller spelare som i alla fall vet vad de ska pyssla med och därmed utföra en matchplan som tränaren Adnan Chuk bestämt sig för. Inte spektakulära lirare på något sätt men rejäla, stabila och smarta.

I Luleå finns inte den kompetensen. När det rasar så är det nästan bottenlöst och spelaren som gick bräschen i Östersund var Michael Gilmore som ännu en gång inte kunde hålla sig på planen och hjälpa sitt lag. Det var varken första eller sista gången som amerikanen tappar huvudet och foular ut sig tidigt. Var så säkra.

Nåväl. BC Luleås spelare ska i alla fall ha en stor eloge för att de fortsatte fajtas hela vägen, vann andra halvlek med tre poäng (slutresultat 77–90) och kom undan med hedern i behåll. Laget var aldrig nära att störa Jämtland på något sätt men kanske kan de avslutande 15 minuterna vara något att ta med sig när rysarmatcherna mot Köping, Nässjö och Umeå kommer. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa