Vem av talangerna kliver fram?

Kvintett får chansen i BC Luleå.

215 centimeter William Berg.

215 centimeter William Berg.

Foto: BC Luleå

basketblogg2021-08-31 18:34

Christopher Ryan, Denzel Andersson och Pelle Larsson är de mest tydliga exemplen där BC Luleå plockat talanger direkt från RIG Luleå och förädlat dem till elitspelare redan under deras första säsong i ligamiljö.

Nu får fem nya spelare chansen. Det handlar om William Berg, 18 år och 215 centimeter. William Humer, 19 år och 204 centimeter. Atle Mellquist, 18 år och 208 centimeter. Laban Westman, 18 år och 195 centimeter. Elias Ekdahl Reining, 18 år och 204 centimeter.


"Det är jättekul att det här är en sådan stark årgång där samtliga är redo för att träna i ligamiljö. Det ska bli spännande att se vem eller vilka som kan ta steget upp och få spelare matcher också", säger tränaren Peter Öqvist i ett pressmeddelande. 

Det är förstås att spänna bågen lite för högt och tro att någon i denna kvintett redan den här säsongen kommer få samma raketutveckling som Ryan, Andersson och Larsson men faktum är det finns en klar öppning i BC Luleås smala trupp för någon att kliva fram och sno åt sig kvalitativa minuter. 

Vem det kan bli är svårt att säga men de rapporter Bloggen får säger att någon ur trion Humer, Mellquist eller Berg ligger allra närmast.

Atle Mellquist,
Atle Mellquist,