Ranking: De hetaste värvningarna

Bloggen listar – igen.

Basket2020-06-07 12:25

Nej, det har inte presenterats hur många heta värvningar som helst i SBL Herr. Men några i alla fall.

Här är det sju mest intressanta. Hittills.


1) Adam Rönnqvist, guard.

(Från Wetterbygden till BC Luleå)

"Rönnqvist var en av de mest eftertraktade svenska spelarna under våren och blir en hörnsten i BC Luleås lag som spelfördelare, kreatör och målgörare."


2) Anes Zekovic, guard/forward.

(Från Norrköping till Jämtland)

"Nye tränaren Adnan Chuks första värvning till Östersund. Zekovic kommer få en nyckelroll i nya Jämtland med sitt allroundspel."


3) Daniel Johansson, forward.

(Från Nässjö till Jämtland)

"Att Östersundssonen skulle vända hem till Jämtland visste nog de allra flesta. Med större ansvar har 22-åringen utvecklats i Nässjö och kommer växa ytterligare under Chuks ledning."


4) Jordan Peltier, guard.

(Comeback i Nässjö)

"En av de mest intressanta svenska spelarna kommande säsong. Efter några skadefyllda år tar Peltier chansen i Nässjö och det ska bli spännande att se om han når samma nivå som för tre-fyra år sedan."


5)  Felix Terins, guard.
(Från Nässjö till Norrköping)

"Skador, och medspelare som inte gillade att passa bollen, gjorde att Terins inte fick den utveckling många trott under förra säsongen. Nu är han på hemmaplan i Norrköping för att ta nästa steg."


6) Jonathan Peleg, guard.

(Från Wetterbygden till Umeå)

"Den 24-årige slitvargen kommer presenteras av Umeå på måndag. Peleg lär göra massor av nytta och skapa trygghet i Boris Balibreas lagbygge."


7) Gustav Hansson, guard.
(Från Jämtland till Köping)

"När Gustav Hansson kommer in på planen vet alla vad som väntar. Hårt jobb, ledarskap, försvar och beslutsfattade. Bra hittat av Köping som tappade backup-guarden Lukas Friberg."