Procentspelarna

Det handlar om procenten

Basket2020-05-15 21:44

För hundraelfte gången konstaterar Bloggen att det inte händer speciellt mycket när handlar om spelarvärvningar i BC Luleå och orsaken är förstås coronakrisen, den osäkerhet som finns kring ligastarten i SBL och vilken pengapåse som klubben har att röra sig med.

Några saker har jag identifierat och det är vilka spelare som klubben helst av allt vill ha i laget kommande säsong - om ekonomin tillåter.

Men hur stor är då chansen att de landar i det blåa linnet. Låt oss spekulera - i procentform.

Adam Rönnqvist, 29, guard.

70 procent

"Luleåsonen ar tydligt sagt att han gärna återvänder till BC Luleå om kontraktet är det rätta. En fördel för är att Rönnqvist befinner sig i Luleå och blivit pappa i vintras vilket gör att närhet till föräldrar och svärföräldrar är ett stort plus."


Denzel Andersson, 24, forward.

30 procent

"Ligans bäste forward och defensive spelare har varit lockad av utlandsspel i flera år och efter den senaste succesäsongen torde chanserna vara bättre än någonsin. Frågétecknet är förstås den pandemi som håller Europa i ett järngrepp och vad det innebär för alla klubbar."


Brandon Rozzell, 31, guard

50 procent

"Om Rozzell väljer spel i Europa är nog Luleå mycket högt på hans lista. Men till sist handlar det om ekonomi och om BC Luleå har musklerna att behålla SBL:s bäste spelare."


Quinton Upshur, 27, guard/forward

50 procent

"Samma som ovan. Upshur gillar Luleå. Luleå gillar Upshur. Men till sist kommer det ner till  kronor och ören."

//Lindvall