Lista: Här är de hetaste svenska spelarna

Spelarna som kommer bli högvilt.

Basket2020-05-06 20:44

I och med den nya importregeln i SBL herr som säger att klubbarna bara får ha fyra utländska spelare, oavsett nationalitet, i sina trupper kommer självklart svenska spelare av klass bli högvilt inför kommande säsong.

Men vilka kommer vara de hetaste namnen under våren och sommaren. Och då snackar vi om spelare som med viss sannolikhet kan tänkas röra på sig.

Här är Bloggens lista:


Adam Rönnqvist, guard

"Wetterbygdens skarpskytt lär vara mycket högt upp på de flesta klubbars önskelista med sin spetsoffensiva kompetens. Jämtland och BC Luleå har redan visat intresse. Vilka mer?"


Jonathan Person, guard

"Vill en klubb ha smartness, stabilitet och försvarsspel på bakplan är alltid Person ett namn. Har under åren spelat med flera olika klubbar i ligan, senaste Södertälje, och verkar inte vara främmande för att ta sig an nya utmaningar."


Thomas Massamba, guard

"Säsongen i Jämtland blev ingen superhöjdare men veteranen blev bättre för varje match. Visst borde det finnas en eller annan ligasäsong kvar i 35-åringens kropp."

Anton Gaddefors, forward 
"Gjorde en stark säsong i Södertälje och det viktigaste av allt var att Gaddefors kropp höll ihop hela vintern. Att få in en spelare på två meter som kan skjuta treor med hög procent måste attrahera många klubbar i Sverige."


Lazar Radosavljevic, forward

"204 centimeter lång, bra fysik och en stor offensiv kompetens. I och med Djurgårdens degradering till basketettan kommer den här mannen alldeles säkert leta en ny utmaning i karriären."


Daniel Johansson, forward

"Statistiskt sett ser 22-årige Johansson inte mycket ut för världen men hans allroundspel tillför alltid mycket på basketplanen. Nyckelspelare i Nässjö som redan nu lär snegla norrut mot hemstaden Östersund."


Carl Engström, center

"Vem kan inte behöva 216 centimeter Engström i "färgen"? Antagligen flera klubbar. Landslagscentern lär i alla fall knappast bli kvar i ett hårt ekonomiskt prövat Wetterbygden."

//Lindvall