Kvartsfinaltipset: Det här kommer gå till tre matcher

Bloggen har tittat i kristallkulan och hittat fyra semifinallag i SBL dam.

Luleå Basket- Södertälje. Robbi Ryan.

Luleå Basket- Södertälje. Robbi Ryan.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Basket2024-03-31 10:54

Då är det dags att rulla igång slutspelet och först ut är SBL dam som startar på tisdag samt onsdag med fyra kvartsfinaler. Självklart är Bloggen på hugget och levererar ett stekhett tips. Håll till godo.

Södertälje–Alvik             2–0

Okej, guldfavoriten Södertälje har väl inte sett kanonbra ut alla dagar i veckan men sitter ett lag på ligans bästa guard i Klara Lundqvist och ligans bästa forward i Maria Jespersen kommer givetvis Alvik städas undan i två raka matcher.  Något annat finns liksom inte.

Norrköping–Högsbo     2–0

Ännu en skrattserie där Norrköping enkelt kommer jobba sig igenom två matcher och avancera till semifinal. Stella Johnson är en topp-tre-spelare i SBL Dam och Kate Oliver lär varva upp nu när slutspelet startar. Högsbo? Det är kul med sommarlov även om det dyker upp lite väl tidigt.

Luleå Basket–Mark      2–0

Förra säsongen var Luleå Baskets tre första byten från bänken Fanny Wadling, Mehryn Kraker och Allis Nyström. Då fattar ni vilken enorm kvalitetssänkning som gjorts inför den här säsongen. Trots det är Luleå ett topplag, kommer slå ut Mark och – i alla fall lite grand – utmana om en finalplats. 

Uppsala–Östersund     2–1

Kvartsfinalspelets solklart häftigaste serie som helt säkert kommer gå till tre matcher. Uppsala har lite mer spets i Tiffany Brown, Stephanie Visscher och Sanda Hansson. Det avgör mot ett trubbigt Östersund som är lite av en besvikelse den här vintern.