"Jag är ruggigt nöjd"

Luleåtränare Öqvist är en belåten man i dag.

Basket2020-05-21 11:41

BC Luleås värvning av Adam Rönnqvist har varit högprioriterad ända sedan SBL-säsongen avbröts i mitten av mars och när den under onsdagen landade kunde tränaren Peter Öqvist andas ut. 

"Jag är ruggigt nöjd. Vi har velat ha tillbaka Adam hela tiden. Det är Luleåkille som är populär bland fansen och det ska bli roligt att se honom i Luleå energi arena igen", säger BC Luleås tränare.


Rönnqvist lämnade Luleå inför säsongen 2018/2019 för Jämtland där han tog laget till SM-semifinal och snittade närmare i 15 poäng och 4 assist.

Den senaste säsongen blev det spel i Wetterbygden där rollen blev en helt annan bredvid skottmaskinen Tyler Sabin. Där snittade Rönnqvist nästan 14 poäng och 5 assist.

"Det är en mer mogen och erfaren Adam Rönnqvist vi får tillbaka. Han har varit i två olika klubbar med olika system där han förstås lärt sig saker. Han har också under den här tiden blivit pappa för första gången", säger Öqvist.


I och med värvningen av Adam Rönnqvist och det faktum att Axel Nordström stannar kvar i klubben har BC Luleås coachstab ett solitt svenskt fundament att stå på i lagbyggandet över sommaren.

"Inriktingen är den samma. Vi vill behålla så stora delar som möjligt av förra säsongens lag. Vi vet till exempel att Adam funkar alldeles utmärkt med både Brandon Rozzell och Quinton Upshur."


Ser du Adam Rönnqvist ha en annan roll i Luleå kommande säsong än den han hade för några år sedan?

"Det är en helt annan situation nu. Då var Adam mer av en renodlad scorer och gjorde det ruskigt bra. Men kan vi inte bara njuta av att han är tillbaka i Luleå och nöja oss med det ett tag?"

//Lindvall