"Hon gjorde det riktigt bra förra säsongen"

Här kommer lite nytt från Luleå Basket

Basket2020-05-26 20:25

Västerbottens-Kurirens basketblogg rapporterar i dag att SBL Dam har spikat kommande säsongs spelschema - även om det mesta står och faller med hur coronapandemin kommer att utveckla sig över sommaren och hösten.

Hur som haver. Ett tänkt startdatum är 1 oktober och det blir en rivstart direkt när Luleå Basket tar emot A3 Basket i Luleå energi arena. Resterande matcher i den första omgången spelas 3 oktober och hela grundserien kommer innehålla 22 omgångar.

När det gäller de två norr-rivalerna är det dock inte mycket som rör på sig när det handlar om lagbyggande. A3 har i dagsläget exakt noll spelare på kontrakt och Luleå Basket räknar med att trion Allis Nyström, Chioma Nnamaka och Felicia Ponturo fullföljer sina kontrakt.

Men lite grejer kan faktiskt hända ganska snart - det berättar tränaren Robin Sandberg för Bloggen. De närmaste dagarna kommer han ta en snack med Matilda Åhlberg som lämnade college, kom in i Luleå en bit in i den förra säsongen och gjorde ett rejält hantverk från bänken.

"Jag har tänkt till lite och det borde finnas en roll åt Matilda där hon får speltid. Hon gjorde  det riktigt bra förra säsongen", säger Sandberg.

Luleåtränaren har också siktet inställt på RIG Luleå-guarden Mimmi Hahne som de senaste säsongen snittade 7 poäng på 23 spelminuter i basketettan.

"Jag ska prata med henne också. Det är en intressant spelare", säger han.

//Lindvall

Läs mer om