Här är kravbilden på BC Luleås splitternya importkvartett

Importspelarna har BC Luleås öde i sina händer. Varken mer eller mindre.

Travis Henson och Devonte "Ticket Gaines.

Travis Henson och Devonte "Ticket Gaines.

Foto: BC Luleå

Basket2024-08-16 21:04

I torsdags landade forwarden Brandon Johns Jr i Luleå. Senare på kvällen gjorde guarden De´Monte Buckingham honom sällskap. Och under fredagen äntrade forwardarna Travis Henson och Devonte "Ticket" Gaines norrbottnisk mark efter diverse flygstrul.

Det innebär att BC Luleå i princip har hela laget på plats, bara en plats ska fyllas, och på måndag kan hela gänget göra sin första träning tillsammans. Det kittlar alltid och lita på att Bloggen kommer besöka Luleå energi arena både en och två gånger under kommande vecka.

De spelare jag då kommer titta extra på är förstås BC Luleås fyra importspelare, vad Gustav Hansson, broder Daniel, Tobias Sjöberg, Oskar Wicktröm-Stümer och några andra kan vet jag redan.

Det vi redan nu kan säga, med tanke på de fyra jänkarnas olika bakgrunder, är att Johns Jr och Buckingham ska vara tydliga stjärnor i laget. Spelare som leder, går i fronten och vinner matcher över hela säsongen. Något annat finns inte. Det är kravbilden.

Henson och Gaines är mer oskrivna. Det förstnämnda kommer från spel tyska division III vilket inte skrämmer någon och den andre direkt från college med höga spelminuter men få imponerande siffror att visa upp för omvärlden.

Dessa två herrar har saker att bevisa och då tänker jag nästan inte alls på de statistiska kolumnerna. Jag tror tränaren Håkan Larsson istället vill se högt basket-iq, rollacceptans, försvarsspel och bra karaktär. Det kommer räcka mer än väl för honom.

Klart är att kvalitén på BC Luleås splitternya importkvartett kommer avgöra var laget hamnar i SBL:s näringskedja kommande säsong.